Inleiding
 
Gegevens raadplegen
 
Gegevens invoeren
 
Contact

BruDISC asbl/vzw.

Avenue F.D.Rooseveltlaan 50-CP170, 1050 Brussels

Tel: +32(0)2/650 46 74.

Fax: +32(0)2/650 35 67.

RPM/RPR: BE-476 458 654

 


Gegevens raadplegen

De interface van de consultatiemodule is in drie talen beschikbaar (Nederlands, Frans en Engels). In principe is het aantal talen onbeperkt en in de toekomst kan dit nog uitgebreid worden.

Nadat de gebruiker de taal heeft geselecteerd, kan hij de zoekopties bepalen. Er kan gezocht worden via titel, woord(en) uit titel, vormer/auteur/uitgever (personen of instellingen), trefwoord of referentienummer. De gebruiker kan in alle documenttypes tegelijk zoeken of zich beperken tot één of enkele documenttypes. De huidige verwerkbare documenttypes (in globo te omschrijven als bibliotheekmaterialen, archief en foto’s) zullen in de toekomst worden aangevuld met specifieke beschrijvingscriteria voor kaarten en plattegronden, geluidsdragers en museumobjecten.

De zoekresultaten worden door Pallas gegroepeerd per documenttype (boeken, tijdschriften, manuscripten, persknipsels, archieven, foto's) en binnen de archieven per beschrijvingsniveau (groep / archief / serie / dossier / stuk). Daarbij kan de gebruiker altijd direct de context opvragen. Hij/zij kan zien waar de individuele archiefbeschrijvingen zich precies in het archiefbestand situeren en op welk beschrijvingsniveau ze zich bevinden. De archieven hoeven niet noodzakelijk via de zoekmodule te worden opgezocht. Het is ook mogelijk de archiefboom (een schematische en hierarchische archieflijst) systematisch te doorlopen vanaf het hoogste beschrijvingsniveau. Deze zoekprocedure lijkt op de procedure die voor de klassieke archiefinventarissen gebruikt wordt.

Pallas laat toe om elektronische documenten - bitmaps (d.w.z. gescande afbeeldingen of documenten), maar ook Acrobat-documenten of video- en geluidsfragmenten- aan de beschrijving te koppelen:. Als er meerdere foto’s beschikbaar zijn, wordt de hele reeks eerst in een mozaïekvorm weergegeven. De gebruiker kan daarin bladeren of een afbeelding selecteren en ze verder in detail te bekijken.

 
afdrukken
 
Copyright 2007© BruDisc asbl/vzw.